Gezonde voeding – wat te eten om gezond te blijven – welzijn en vitaliteit

Gezonde voeding - wat te eten om gezond te blijven - welzijn en vitaliteit

Het maakt niet uit of je 5 of 15 kilo kwijt wilt. Het maakt niet uit of je gewoon gezond en milieuvriendelijk wilt eten. In ieder geval, elke keer als een van ons besluit dat het tijd is om onze eetgewoonten te veranderen, is het belangrijkste probleem om het juiste menu voor te bereiden dat voldoet aan het doel en leidt tot de realisatie ervan. Daarnaast gaan mensen zichzelf andere vragen stellen, zoals – hoe vaak eet je, wanneer eet je, etc.?

Net als op elk ander gebied worden er regels en normen gesteld als het gaat om gezonde voeding. Er wordt gesuggereerd om ze zorgvuldig te volgen om het best mogelijke en duurzame resultaat te bereiken. Op deze manier zal elke persoon in staat zijn om de vooruitgang te volgen en te controleren hoe ze hun dieet kunnen veranderen en hun uiterlijk en gevoel van eigenwaarde kunnen verbeteren. Er zijn verschillende basisprincipes waarmee rekening moet worden gehouden bij het opstellen van een gezond menu. Als je ze volgt, zul je geluk hebben, blij zijn en zonder veel moeite gewicht kunnen verliezen. Daarom zal de verandering duren, niet voor een week of een maand. Je zult voor eens en altijd tegen je gewicht kunnen vechten.

Regel nummer één is om jezelf te wapenen met geduld en mentaliteit om niet te snel de gewenste resultaten te krijgen. Bovendien, wanneer het moment komt om het gewenste gewicht te bereiken, moet u niet stoppen met het volgen van de regels van gezonde voeding, anders verliest u uw vooruitgang. Doordat veel mensen zware, strenge diëten volgen en vervolgens toegeven aan de verleiding, vinden ze diëten nutteloos, maar dat is helemaal niet waar.

De waarheid is dat alle kortetermijnveranderingen kortetermijneffecten hebben. Dit betekent dat je niet alleen een dieet moet volgen voor een bepaalde periode, maar dat je ook volledig nieuwe eetgewoonten moet opbouwen. Alleen dan zullen er blijvende resultaten worden bereikt. Je hebt 2 tot 4 weken zelfbeheersing en een goede eetlust nodig om je eigen stijl van consumeren en het juiste menu te creëren.

Eet alleen als je echt honger hebt.

Eet alleen als je echt honger hebt.

Houd er rekening mee dat er geen vast aantal maaltijden is dat elke dag moet worden gegeten. De waarheid is dat het aan te raden is om minstens drie keer per dag te eten, maar dit betekent niet noodzakelijkerwijs dat het elke dag op een bepaald tijdstip moet zijn. Als je om 10 uur ‘s ochtends opstaat, kan het zijn dat je om 11 uur ‘s ochtends honger hebt. Ook, als je de dag ervoor rond 8 uur ‘s ochtends voor het laatst hebt gegeten, zul je waarschijnlijk pas de volgende dag ‘s middags honger hebben.

Als je niet op het werk bent, is je eetlust anders. Als u bijvoorbeeld in uw vrije tijd in de bergen loopt, is het normaal dat u meer dan 3 keer per dag eet. Het gaat erom dat je alleen rekening houdt met je persoonlijke hongergevoel, niet met de regels die je hebt.

Eet zo langzaam als je kunt

Het is bewezen dat wanneer we langzamer eten, ons lichaam niet alleen beter verteert, maar zich ook vult met minimaal voedsel en zich lang vol voelt. Verschillende voedingsdeskundigen wijzen erop hoe belangrijk het is om langzaam te leren eten. Er zijn ook een paar oefeningen die ons leren hoe we het moeten doen, zodat het onze gewoonte wordt.

Een van de meest voorkomende trucs is om 10 druiven te eten in 10 minuten of een hapje in de mond te kauwen voordat je een nieuwe neemt. Als we de kans hebben, is het goed om ongeveer 20 minuten aan elke maaltijd te besteden.

Neem eiwit op in elke maaltijd

Neem eiwit op in elke maaltijd

Een ander basisprincipe voor iedereen die voor een gezond dieet heeft gekozen, is het opnemen van eiwitten in elke maaltijd. Dit moet gebaseerd zijn op gewicht, eetlust en fysieke activiteit. Sommigen hebben een halve vis nodig, anderen een grote biefstuk, en sommigen zullen maar met één ei tevreden zijn.

Eiwit is uiterst belangrijk voor de goede werking en ontwikkeling van het lichaam. Ze hebben het vermogen om de stofwisseling te versnellen, de honger te verlichten voor een lange tijd, kracht en uithoudingsvermogen te geven aan de spieren, de immuniteit te verhogen en te helpen overtollig lichaamsvet af te breken. Een van de meest aanbevolen eiwitbronnen zijn:

  • Dierlijke producten – eieren, vlees, melkproducten
  • Peulvruchten – bonen, linzen, kikkererwten
  • Super voedsel – kaneel en amarant

Noteer bij het eten van deze voedingsmiddelen welke verzadigd zijn en markeer ze. Zo voelt u zich langer voller. Er zijn nog andere belangrijke tips, zoals het eten van groenten bij elke maaltijd of het helemaal niet vermijden van vet. Het tweede is zeer belangrijk om te onthouden en te begrijpen waarom ten minste 30% van onze totale dagelijkse calorieën dik zou moeten zijn.

De fout is dat je alleen gezond gewicht kan krijgen. De waarheid is dat er sprake is van overbelasting door een teveel aan calorieën, suiker en voedsel van slechte kwaliteit. Mobiliteit levert ook een grote bijdrage omdat de meeste mensen momenteel aan hun bureau werken en 8 uur per dag zitten.

Dit zijn enkele van de basisrichtlijnen die u moet volgen bij het samenstellen van een gezond menu. U moet de regels van gezonde voeding volgen en uitstekende en duurzame resultaten behalen.