Halluxen – hoe te behandelen, symptomen van chirurgie, wat voor halluxen

Halluxen - hoe te behandelen, symptomen van chirurgie, wat voor halluxen

Het woord “hallux” betekent gewoon de grote teen van de voet. Dit wordt gewoonlijk de hallux-vinger genoemd, d.w.z. een vervormde of pijnlijke hallux (van Latijnse halluxvalgus). Hallux (hallux, hallux, hallux, hallux, hallux, hallux, hallux, hallux) is een degeneratieve ziekte, die een misvorming van de voet is. Het is een ziekte die het leven erg moeilijk maakt voor patiënten. Vertekening van de voet maakt het moeilijker om te bewegen en maakt het moeilijker om schoenen aan te trekken. Deze voorwaarde is het gevolg van het dragen van de verkeerde schoenen – te strak, te hoge hak of met een zeer smalle neus. Halluxen moeten worden behandeld, maar het is beter om de vorming ervan te voorkomen.

Halluxen zijn een ziekte waarbij de positie van een vinger wordt veranderd – zijn as wordt naar de andere tenenvinger gekanteld. Aanvankelijk is deze misvorming nauwelijks zichtbaar en gaat niet gepaard met pijn. Dan is er ontsteking, roodheid, branderigheid en hevige pijn. Andere vervormingen kunnen zich ook voordoen: verbreding van de gehele voorvoet, vervormingen van andere vingers door hun hamer- of klauwpositie en een lelijk uiterlijk van de gehele voet.

Deze ziekte komt vaker voor bij vrouwen omdat ze meestal moe zijn van hun voeten met ongemakkelijk schoeisel. Halluxen moeten worden behandeld omdat ze een negatieve invloed hebben op het dagelijks leven, het moeilijk maken om te bewegen en het moeilijk is om schoenen aan te trekken voor vervormde voeten. Het is een ziekte die vooral vrouwen ouder dan 50 jaar treft. Gemiddeld één op de veertig vrouwen heeft ze in deze leeftijdsgroep. Hallux is een van de meest voorkomende orthopedische aandoeningen.

Halluxen komen het meest voor bij vrouwen

Halluxen zijn een typisch vrouwelijke aandoening. Bovendien, zoals de statistieken laten zien, is het heel gebruikelijk. Volgens orthopedisten zijn scheve vingers een kwaal die meer dan 80% van de vrouwen van alle leeftijden treft, of ze nu 60, 40 of zelfs 20 jaar oud zijn. De belangrijkste is de fase van het vervormingsproces. Halluxen, hoewel ze in eerste instantie alleen als een esthetisch probleem werden behandeld, beginnen na verloop van tijd pijn te veroorzaken en beperken de mobiliteit van mensen die door deze kwaal worden getroffen in ernstige mate.

Grote tenen spelen een zeer belangrijke rol bij het lopen. Het is van hen dat we uitbarsten tijdens de fase van rebound van de aarde. Een persoon neemt ongeveer anderhalf miljoen elastische stappen per jaar, en vingers zijn daarvoor nodig. Men gelooft dat halluxvorming wordt veroorzaakt door het dragen van schoenen met hoge hakken. De waarheid is dat de mensen van vandaag niet genoeg om hun voeten geven en ze zelden aan artsen laten zien.

Als u halluxen opmerkt, ga dan naar een specialist en begin de behandeling.

Halluxen verschijnen meestal al op dertigjarige leeftijd. Ze ontwikkelen zich bijna altijd op hetzelfde moment in de gewrichten van beide voeten. Begeleidende symptomen zijn onder andere een tumorachtige vergroting van de enkel van de grote vinger, zwelling, roodheid, pijn tijdens het lopen, afdrukken op het gebied van degeneratie.

Mannen hebben ook last van halluxen, maar veel minder van halluxen. Hun vinger is meestal het gevolg van een eerdere verwonding. Mannen onderschatten dit probleem vaak en gaan pas naar de dokter als de misvorming al ver gevorderd is. Halluxen worden meestal ongemerkt gevormd. De voeten worden geleidelijk breder en breder, er is pijn in de middenvoetsbeentje, de grote teen leunt langzaam naar de andere vinger toe, met een zijwaartse uitstulping als gevolg. De tweede vinger gaat dan omhoog en stopt om de vinger te beschermen tegen verdere zijdelingse bewegingen. Op deze manier vordert het vervormingsproces geleidelijk aan.

Halluxen komen vaker voor bij vrouwen omdat ze meestal moe zijn van hun voeten met ongemakkelijk schoeisel. Ze moeten worden behandeld, al was het maar omdat ze een negatieve invloed hebben op het dagelijks leven, het moeilijk maken om te bewegen en het is moeilijk om schoenen aan te trekken voor vervormde voeten. Mannen hebben ook last van halluxen, maar veel minder van halluxen. Hun vinger is meestal het gevolg van een eerdere verwonding. Mannen onderschatten dit probleem vaak en gaan pas naar de dokter als de misvorming al ver gevorderd is.

Een bezoek aan een podotherapeut, die u zal wijzen op de beste behandeling, is al aan te bevelen op het moment dat u de eerste verontrustende symptomen opmerkt. Een chirurgische ingreep is vaak noodzakelijk. Het is echter de moeite waard, vooral in het beginstadium van de ziekte, om thuisbehandeling te proberen. Ze helpen vervorming te verminderen en voorkomen dat de scheve teen zich herstelt. Vergeet niet dat onbehandelde halluxen zeer ernstige complicaties kunnen veroorzaken. Het is een progressieve ziekte, dus als u geen passende behandeling toepast, zal het defect erger worden. Na verloop van tijd worden halluxen een oorzaak van permanente zwelling die het onmogelijk maakt om schoenen aan te trekken en zich vrij te bewegen.

wikipedia.nl